Klar til drømmeuddannelsen: Jeg havde aldrig troet at jeg skulle nå hertil
juli 15 · 2021

Klar til drømmeuddannelsen: Jeg havde aldrig troet at jeg skulle nå hertil

33-årige Camilla Sindvald Nørkjær har netop afsluttet sin hf på HF&VUC NORD i Hjørring, og er nu klar til at tage næste skridt mod drømmeuddannelsen. Hun havde ikke forestillet sig, at hun skulle stå så meget tættere på sit mål i dag, da hun for bare fem år siden lå lænket til sofaen med angst. Og så endda med et gennemsnit på 11,2!

Små skridt
”Jeg troede ikke, at jeg ville kunne gennemføre en uddannelse, da jeg havde rigtig meget angst, og havde mistet troen på mig selv. Jeg lå bare hjemme på min sofa, og kunne ikke rejse mig. Når jeg skulle rejse mig, kastede jeg op, fordi jeg blev så svimmel og dårlig af at bevæge mig. Jeg turde ingenting og kunne ingenting, så jeg lå bare hjemme på sofaen og så Friends – igen og igen. Men jeg fik nok, jeg ville videre, og kontaktede derfor en psykolog, som jeg håbede kunne hjælpe mig lidt på vej. Jeg begyndte også at gå små ture med min mand, bare for at komme lidt ud og op ad sofaen. Vi gik ti minutter hver dag på vores villavej, og det gik lige så stille fremad.” fortæller Camilla. 

I gang igen
Da jeg stille og roligt fik det bedre, tog jeg fat i min sagsbehandler, for at planlægge hvad der skulle ske fremadrettet. Umiddelbart blev jeg anbefalet at søge jobs, men jeg ville noget andet – jeg ville have en uddannelse, så jeg kunne komme nærmere min drøm om en dag at blive pædagog. Jeg blev tildelt et ressourceforløb, som hjalp mig til at kunne komme på benene igen. Jeg startede på HF&VUC NORD med engelsk på 9. klasses niveau, da jeg aldrig rigtigt før har haft engelsk. Det var kun få timer om ugen, og det var en stor udfordring for mig, at være sammen med andre mennesker. Jeg havde en aftale med min vejleder om, at blev det for svært for mig, var det okay at forlade timen, og det gav en stor tryghed.” siger Camilla og fortsætter;

”Jeg begyndte at synes, at det var sjovt at lære noget nyt. Jeg kunne jo godt! Jeg havde en dygtig lærer, som støttede mig og havde forståelse for min situation. Jeg begyndte at føle mig godt tilpas, og det var dejligt at mærke den støtte, jeg havde fra både lærere og min vejleder. Jeg begyndte også så småt at få et godt forhold til mine klassekammerater, så alt begyndte at se lysere ud. Jeg fik blod på tanden ift. det faglige og sociale, og havde lyst til at lære mere. Efter engelskundervisningen tog jeg en 10. klasse. Undervejs blev jeg gravid med tvillinger, og måtte derfor tage barsel, men jeg var bestemt på, at fortsætte min uddannelse efterfølgende. Jeg klarede min 10. klasse med to små børn, og derefter tog jeg en hf-fagpakke, som skulle gøre mig klar til pædagoguddannelsen. Den har jeg lige færdiggjort, og jeg er så overvældet over, at jeg nåede hertil. Jeg har kæmpet for det, og brugt lang tid på at lave lektier hver dag, men det har været spændende og det hele værd.

Bestyrelse og elevråd
Jeg har altid haft interesse for politik og synes det er spændende, at have medbestemmelse og indflydelse. Da jeg begyndte at få det bedre, bød chancen for at blive en del af elevrådet. Og ikke nok med det blev jeg med det samme tilbudt posten som elevrådsformand! Det var en stor ting, men jeg sprang ud i det. Her fem år efter har min plads i elevrådet resulteret i, at jeg har holdt en afslutningstale på skolen – hele fem gange samme dag. Noget af en succes ift. min angst. Jeg sov ikke en uge op til, men jeg klarede det, og det er jeg så glad for!

Udover at have været en del af elevrådet, blev jeg også tilbudt at blive en del af skolens bestyrelse, og jeg takkede ja, for jeg ville udfordre mig selv. Det var sjovt at komme bag kulissen, og se hvordan tingene fungere. Jeg kan godt lidt at deltage i diskussioner, og være med til at gøre en forskel. Og så er det bare nogle smaddersøde og varme mennesker man arbejder sammen med, som virkelig er interesseret i at skabe de bedste rammer for de studerende og det er enormt inspirerende at være en del af.  

Udvikling og fremtidsplaner
Det bedste ved VUC er mangfoldigheden. Man kan få lov at være sig selv, og det har stor betydning for mig. Desuden har lærerne stor forståelse for forskellige mennesker, og der er masser af støtte og opbakning. Der er blevet forventet noget af os, men ikke urealistiske forventninger. Lærerne har haft kæmpe betydning for at jeg er her i dag, og det skal de have stor tak for!

Personligt er jeg kommet fra VUC med en langt bedre selvværd. Jeg er stolt af at kunne vise mine små tvillinger, at hvis man kæmper for det, skal det nok lykkedes en dag.

Jeg drømmer om at læse idrætspædagogik eller være med til at gøre en forske på de danske børnehjem. Jeg vil så gerne give børnene et bedre miljø og bedre vilkår, så de har en fremtid med bedre udsigter. Hvis man kunne kombinere de to ting, ville det være min drømmeuddannelse. Første skridt er at komme ind på pædagoguddannelsen, som jeg spændt venter svar på!