Oplev teknologien i Teknologiparken
marts 4 · 2020

På vores adresse i Aabybro har vi i nu to år tilbudt faget Teknologi, og vi har oplevet en stor interesse fra vores kursister og udefrakommende. Til faget har vi både droner, robotter, 3D-printere og VR-briller – udstyr som har til formål at ruste vores nordjyske kursister til en fremtid med masser af teknologi.

Formålet med faget Teknologi har i første omgang været, at fjerne berøringsangsten for vores kursister. Og fordi vi ved, at de vil møde teknologien både i deres private og professionelle liv. Og så fordi vi synes, at det er super spændende og sjovt at arbejde med! Det samme kan vi mærke, at vores kursister synes. Så vi kan give dem en forsmag på faget, så de måske senere får lyst til at tage en videre uddannelse inden for teknologien. Sidst gør vi det også for at bryde med den ordinære undervisning i et vist omfang. For at give kursisterne inspiration og til alternativ læring.

 

Teknologien som alternativ læring

Det handler ikke kun om at kunne manøvrere det forskellige udstyr. Vi ser også teknologien som en alternativ læringsform for kursister, som kan have svært ved den ordinære klasseundervisning i f.eks. matematik, biologi eller andre fag. Vi forsøger at gøre undervisningen anderledes, end vores kursister er vant til fra det almindelige klasseværelse.

Man kan f.eks. bruge 3D-printer og robot til matematik, hvor man skal beregne og programmere redskaberne til at producere de rette produkter og bevægelser. Man kan også lære om anatomi og biologi med VR-briller, hvor man dykker ned i kroppen, og ser nærmere på, hvordan kroppen er bygget op. Eller man kan gå en tur i det gamle Rom og lære om historie ved at "være i den". Vi tror på, at mange af vores kursister husker bedre og får det mere ind under huden ved at lære anderledes.

 

Hvordan er det gået?

”Vi har haft to hold. Et for vores egne kursister og et hold, hvor alle med interesse for teknologi har kunnet tilmelde sig. Og det er gået godt; alle har bestået deres eksamen. Mange tager det med sig videre. Kursisterne får en interesse for teknologien, og overvejer på den ene eller den anden måde, at tage teknologien med sig videre. Vi havde eksempelvis en landmand som fremover ville bruge en drone til at hold øje med sine køer,” fortæller Flemming Fabricius, underviser i faget Teknologi.

Kunne du tænke dig, at prøve kræfter med vores fag Teknologi? Så er du altid velkommen til at kontakte os.