På vej mod nyt job med nyt spil
maj 27 · 2020

Som ledig kan det være uoverskueligt at få overblik over sine muligheder for fremtiden. Med det nye dialogværktøj, Job i Spil, har den ledige mulighed for at se nye muligheder og sætte nye mål på en overskuelig og visuel måde. Med støtte fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, har VUC ERHVERV udviklet Job i Spil, som giver et indblik i, hvilke kompetencer forskellige typer af job og uddannelse kræver.

 

Job i Spil sætter tanker i gang

Job i Spil er et lettilgængeligt digitalt værktøj, der er med til at inspirere den ledige og give overblikket over, hvad der skal til for at opnå sine mål for at komme i uddannelse eller job. Spillet kan være med til at styrke dialogen mellem den ledige og jobcentret eller a-kassen. Når man spiller spillet, sættes der tanker i gang hos den ledige om hvordan ens kompetencer kan sættes i spil i forhold til uddannelse og job. Det kan være en øjenåbner i forhold den lediges næste skridt. Samtidig giver spillet et overblik over, hvor man har mulighed for at forbedre sig i forhold til det man gerne vil og hvor der er gode jobmuligheder.

Spillet er uforpligtende, og det er et redskab, der får den ledige til at tage ejerskab og sætte ord på egne muligheder og udfordringer samt hvad de er gode til og hvad de måske kan blive bedre til. I det hele taget er spillet et godt sted at starte, når der skal findes ny inspiration på et arbejdsmarked i konstant forandring. 

Spillet fungerer på PC, tablet og smartphone og kan findes her: http://www.jobispil.dk/

 

Fakta om Job i Spil

• Job i Spil er et projekt støttet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings pulje til læse-, skrive- og regneambassadører i jobcentre og a-kasser
• Job i Spil er udviklet af VUC ERHVERV i samarbejde med jobcentre og a-kasser
• Projekt Job i Spil løber fra den 1/1 2019-31/12 2020, men spillet vil også være tilgængeligt efter denne periode
• 51 jobcentre og 35 a-kasser deltager i projektet
• Prøv Job i Spil: www.jobispil.dk