SIMultanundervisning – hvad er det nu lige, det er?
august 31 · 2020

FOTO: Underviser på SIM, Henriette, forklarer. Til både kursister i klasselokalet og de, der følger undervisningen hjemmefra. 

SIMultanundervisning betyder, at du som kursist følger en helt almindelig klasse og dens undervisning – dog uden selv at være til stede i klasselokalet. Du følger simpelthen undervisningen hjemmefra, eller hvor du har lyst til sidde, via livestreaming fra klasselokalet.

Du får naturligvis rig mulighed for selv at være aktiv, selvom du ikke er fysisk tilstede. Du kan tale til underviser og klassekammerater, du kan stille og besvare spørgsmål i en chat, du kan sende billeder og dokumentation som svar på opgaver, og endelig kan du deltage i gruppearbejde i grupperum sammen med de andre kursister, som enten er fysisk eller virtuelt tilstede.

Men hvordan er det så egentlig at være SIM-kursist på HF&VUC NORD?
Det har Mike fortalt lidt om: 

Hvorfor har du meldt dig som SIM-kursist? 
”Jeg har svært ved at sidde sammen med andre mennesker – jeg kan få angstanfald af det – og derfor er denne form for undervisning rigtig god til mig.

Jeg ville nok gerne have gået på et hold i Hobro, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Jeg kan fx ikke tage bussen, fordi jeg én gang oplevede at få et angstanfald der. Så derfor blev det SIM-undervisning, som jeg fik en introduktion til på VUC i Aars. Det blev startskuddet til at komme i gang igen, og det har jeg ikke fortrudt!”

Hvordan er det at være SIM-kursist? 
”Jeg kan godt savne det sociale, men jeg føler stadig, at jeg er en del af holdet. Jeg kender jo de andre – især dem på danskholdet. Nogle gange kan det være lidt frustrerende, at lærerne ikke kan være to steder på én gang, men jeg begyndte på SIM til jul sidste år og alt omkring det er blevet meget bedre. Især det tekniske.”  

Kan du sætte ord på, hvad dette undervisningsforløb har gjort for dig og dit videre uddannelsesforløb? 
”Det er hårdt med et sådan lynkursus, der er meget, der skal nås, men det er virkelig også genialt fundet på. Både for dem, der måske er fysisk langt fra skolerne, men også for sådan nogle som mig, der kan få angstanfald af at være sammen med for mange mennesker.

Derudover har jeg stort set ikke haft noget fravær, og det skyldes helt sikkert, at jeg kan møde på SIM og ikke skal møde fysisk. Jeg har lært at stole mere på mig selv, og SIM er en god måde at kunne flette sig ind i mængden på – uden at være nervøs for ikke at kunne noget.

Så SIM har været afgørende for min fremtid. Det blev mit startskud på en uddannelse, som jeg længe har villet i gang, men frygtede for. Jeg var bekymret for om jeg bare ville sidde i klassen og ikke kunne følge med. Her er SIM langt mere tryg for mig, hvor jeg kan være tilstede på en måde der gør, at ikke skal føle mig utilpas. I princippet følger jeg jo en helt almindelig undervisning – bare på et kamera.

Mit mål er at blive beslagsmed eller noget andet indenfor erhvervsuddannelserne.”

Vil du anbefale SIM-undervisning for andre?
Bestemt. Du får en mulighed for at følge undervisningen, selvom du ikke kan eller har mulighed for at møde op.

Vil du vide mere om SIM-undervisning? Ring 99 300 650!