Student mod alle odds
juli 3 · 2020

Student mod alle odds

Mød Christine, hun er 25 år og har netop afsluttet sin hf-eksamen, så hun i dag kan kalde sig student. En titel hun aldrig havde turdet håbe på. Efter års slid og slæb på VUC, først med ordblindehold, så 9. og 10. klasse og sidst en hf, har hun endelig fået sin flotte blå studenterhue på hovedet.

 

Udfordrende skolegang

Det har altid været udfordrende for Christine at gå i skole. På grund af indlæringsvanskeligheder har det været svært for hende at gennemføre folkeskolen, og at hun i dag står med en studentereksamen, ville hun aldrig tidligere have gættet på. Gennem Christines skolegang har der været mistanke til ordblindhed, men det blev først for alvor konstateret, da hun startede på VUC. Derfor startede hun med at få ordblindeundervisning, hvor hun fik nogle værktøjer og hjælpemidler til at tackle ordblindheden. Desuden blev hun tilknyttet en SPS-vejleder, som kunne give hende ekstra støtte under uddannelsesforløbet.

Christine fik blod på tanden. Efter ordblindeundervisningen tog hun en 9. klasse, en 10. klasse og sidst en hf. Mange års slid og slæb har båret frugt, og det var en glad og stolt Christine, vi mødte forleden i Aars. Også hendes undervisere og vejledere er meget stolte. De har fulgt hende tæt gennem årene, og set den store udvikling, hun har gennemgået.

”Dét er hvad der kan kaldes en succeshistorie.”

 

Stor udvikling

”Jeg var meget stille, indelukket og genert, da jeg begyndte her på skolen. Jeg var ikke vild med at række hånden op, og jeg kunne slet ikke lide at fremlægge for andre,” fortæller Christine. 

Meget er dog sket siden. Hun fik redskaber til at tackle sin ordblindhed, og en SPS-vejleder, som altid kunne støtte hende både fagligt og personligt. På VUC oplevede Christine et rigtig godt sammenhold – både blandt kursister og undervisere. Alle hjalp og støttede hinanden, og der blev taget hensyn til den enkelte. Christine har gennemgået en stor personlig udvikling i sin tid på VUC. Hun tog udfordringen op, og har det i dag bl.a. meget bedre med at fremlægge på klassen.

”Det er tydeligt at mærke, at det er en uddannelse for voksne. Her er plads til alle og vi er alle på samme niveau. Her er en respekt og forståelse for hinanden.”

Der er sket meget siden Christine startede på HF&VUC NORD. Efter fejring med venner og familie kan hun nu se frem til en velfortjent sommerferie. Og næste uddannelsesmæssige skridt er pædagoguddannelsen, som har været hendes drøm længe. Vi ønsker dig al held og lykke!