Den grønlandske skole er et tilbud til dig, der er over 25 år, og som har brug for at forbedre eller få en 9. klasse for at kunne videreuddanne dig.

Forløbet varer et år, og du kommer til at gå i klasse med andre grønlændere. Du vil blive undervist i matematik, IT og samfundsfag – og i dansk som andetsprog. Du vil også få introducerende undervisning til f.eks. engelsk og naturfag.

Med den grønlandske skole bliver du studieparat i et trygt miljø. Du bliver bedre til dansk, og du får et eksamensbevis, som du kan bruge til videre uddannelse.

Hvad koster det?
Der er et deltagergebyr på 130 kr. pr. fag, og det samlede beløb bliver på ca. 500 kr. Din endelig pris får du at vide ved tilmelding.

Er du pensionist, eller har du allerede en videregående uddannelse, så gælder andre priser. Kontakt studievejledningen for at høre nærmere.

Kan jeg få SU?
9./10. klasse (AVU) på VUC er et SU-berettiget uddannelsestilbud. Det betyder, at du kan få SU, hvis du er tilmeldt og deltager i et forløb med mindst 23 lektioner om ugen. Der gælder særlige regler, hvis du har børn.

Den grønlandske skole er et tilbud, der er i Aalborg.

9. klasse for grønlændere

- hør interviewet med Ivalu og Thala her

Mød kursisterne

Ivalu

"Det er sjovt, men også trygt at tage 9. klasse, hvor vi kun er grønlændere, der går sammen. Jeg glæder mig altid til at komme i skole, og til at komme hen og møde de andre fra klassen."

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse, der passer til dig.