Ordblind

Er du ordblind, og vil du gerne færdiggøre eller forbedre din eksamen fra folkeskolen, så er det her forløb skræddersyet til dig. Her får du mulighed for at tage 9./10. klasse sammen med andre voksne ordblinde.

Alle vil bruge it-rygsæk, som er en vigtig del af undervisningen. I vil have dansk, matematik, engelsk og samfundsfag sammen, men derudover får du også ordblindeundervisning i mindre hold – max. seks!

Hvad koster det?
Der er et deltagergebyr på 130 kr. pr. fag, og samlet skal du betale 520 kr. for at deltage i forløbet.

Er du pensionist, eller har du allerede en videregående uddannelse, så gælder andre priser. Kontakt studievejledningen for at høre nærmere.

Kan jeg få SU?
9./10. klasse (AVU) på VUC er et SU-berettiget uddannelsestilbud. Det betyder, at du kan få SU, hvis du er tilmeldt og deltager i et forløb med mindst 23 lektioner om ugen. Der gælder særlige regler, hvis du har børn.

Alt efter hvordan du vælger at sammensætte din uddannelse, og hvilken situation du i øvrigt står i, har du forskellige støttemuligheder. Læs mere om dem her.

Fremtidsmuligheder
Med en 9. eller 10. klasse får du adgang til mange uddannelser – og bedre jobmuligheder. Du kan også bruge din eksamen, hvis du vil videre på hf. 

Du kan tage 9./10. klasse for ordblinde i Aalborg

Mød kursisterne

Maryam, 28 år

”Da jeg blev færdig med sprogskolen, var VUC et naturligt valg. Hver dag bliver jeg bedre til dansk samtidig med, at jeg får en uddannelse, som jeg kan bruge til at videreuddanne mig."

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse, der passer til dig.