Tosproget

Vores 9. og 10. klasse for tosprogede er til dig, der taler dansk som andetsprog – og som vil være bedre til både at tale og skrive på dansk.

Du har gennemført sprogskolen, og nu vil du blive endnu bedre til dansk, så du kan begynde på videre uddannelse, en efteruddannelse eller måske et arbejde.

Hvad koster det?
Når du vil tage en 9. eller 10. klasse, skal du betale for de fag, du deltager i. Du kan se en prisliste over fagene ved at klikke her. Er du pensionist, eller har du allerede en videregående uddannelse, så gælder andre priser. Kontakt studievejledningen for at høre nærmere.

Kan jeg få SU?
9./10. klasse (AVU) på VUC er et SU-berettiget uddannelsestilbud. Det betyder, at du kan få SU, hvis du er tilmeldt og deltager i et forløb med mindst 23 lektioner om ugen. Der gælder særlige regler, hvis du har børn.

Alt efter hvordan du vælger at sammensætte din uddannelse, og hvilken situation du i øvrigt står i, har du forskellige støttemuligheder. Læs mere om dem her.

Fremtidsmuligheder
Med en 9. eller 10. klasse får du adgang til mange uddannelser – og bedre jobmuligheder. Du kan også bruge din eksamen, hvis du vil videre på hf.

Du kan tage 9. og 10. klasse på alle HF&VUC NORD’s undervisningssteder.

Mød kursisterne

Paul

”Jeg venter på at finde ud af, om universitetet vil godkende mine skolepapirer fra Congo. Indtil da tager jeg 9. klasse på VUC for at blive bedre til dansk. Jeg vil rigtig gerne læse International Studies på universitetet.”

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.