Overbygningsforløb til hf

Vel du gøre din hf adgangsgivende til universitetet? På HF&VUC NORD kan du tage et overbygningsforløb til hf! Vi udbyder to forløb, der er rettet mod henholdsvis det humanistiske/ samfundsvidenskabelige fakultet eller det naturvidenskabelige område.

Hvem kan optages?
Du skal have afsluttet og bestået din hf-eksamen for at kunne blive optaget på overbygningsforløbet til hf.

Hvad er et overbygningsforløb til hf?
Forløbet er for dig, der gerne vil tage en lang videregående uddannelse, og derfor har brug for en overbygning for at gøre din hf adgangsgivende til universitetet. Overbygningsforløbet er et halvårs forløb, der strækker sig fra august til december.

Vi udbyder forskellige overbygningsforløb:

• Humanistisk/samfundsvidenskabelig overbygning: Engelsk A, tysk B
- Udbydes i Hjørring og Aalborg

• Naturvidenskabelig overbygning: Matematik A, fysik B (bemærk at det er en forudsætning for optagelse, at du har afsluttet matematik B).
- Udbydes i Aalborg

• Fjernundervisning: Matematik B-A, engelsk B-A, fysik 0-B og tysk 0-B.
- Udbydes som fjernundervisning. Administreres i Aabybro. 

• Sommerkursuser i matematik B-A og fysik C-B. Tilrettelagt som delvist fjernundervisning og delvist fremmøde undervisning. Kontakt os for at høre mere om de to sommerkurser her.  
- Udbydes i Aalborg

Vær opmærksom på at flere lange videregående uddannelser har adgangskrav, der forudsætter, at du udover overbygningen har bestemte fag og niveauer med som en del af din hf. Læs mere om adgangskrav til de forskellige lange videregående uddannelser på www.ug.dk/adgangskortet

MØD KURSISTERNE

Yodit, 28 år

”Det bedste ved at gå på VUC er, at vi er mange forskellige nationaliteter i klassen. Det lærer man rigtig meget af – også fordi vi bliver nødt til at tale dansk sammen for at kunne kommunikere."

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse, der passer til dig.