2-årig hf

Den 2-årige hf giver dig adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser – og med et overbygningsforløb kan du også få adgang til lange videregående uddannelser.

Du kan begynde på den 2-årige hf efter 9. klasse. Uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som du vil have sammen med dine klassekammerater.

På dit andet år skal du vælge imellem forskellige fagpakker, som kan være med til at målrette din hf mod en videregående uddannelse.

Du kan bl.a. vælge imellem: samfundsfag C-B + psykologi C, idræt C-B+psykologi C, Mediefag C-B+kommunikation/it C og matematik C-B+fysikC.

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis – men du skal betale 500 kr. i kopiafgift. Der vil også være udgifter til en studietur på dit første eller andet skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2000 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan tage den 2-årige hf i Hjørring eller Aalborg.

Mød kursisterne

Joy, 25 år

”Dem, der går på VUC, har været ude at mærke livet. Det er voksne mennesker, man går i klasse med, og det gør det bare så rart at komme i skole hver dag. Man har respekt for hinanden her - og accepterer hinandens forskelligheder. Man skal ikke være en masse. Man skal bare være sig selv.”

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid, og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.