Hf-MusT 

Hf-MusT er en af vores fedeste hf-linjer! Den er for dig, der er vild med musik eller teater – og derfor vil kombinere din uddannelse med din interesse.

Hf-MusT er tilrettelagt som hf-enkeltfag. Over tre år får du altså en hel kompetencegivende hf-eksamen – og det gør du samtidig med, at du får kvalificeret og målrettet undervisning inden for musik eller teater.

Hf-undervisningen foregår på HF&VUC NORD, På Sporet 8b i Aalborg, hvorimod musik- og teaterundervisningen foregår i Nordkraft og på Det Hem’lige Teater.

For at kunne søge om optagelse på hf-MusT skal du have en god afgangseksamen fra folkeskolen. Du skal også have været ude af folkeskolen i mindst ét år - og så skal du være 18 år (eller blive det i løbet af første skoleår).

Opfylder du kravene, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til studievejleder Lisbeth Aarup på LRA@hfvucnord. Mailen skal indeholde:

  • navn og telefonnummer
  • en kort beskrivelse af din erfaring med teater/musik     
  • din motivation og begrundelse for at blive optaget på MusT

Herefter vil du blive indkaldt til en optagelsesprøve.

Mød kursisterne

Steffen, Hf-MusT

"Hf-MusT er en gylden mellemvej. Jeg bliver fagligt klogere samtidig med, at jeg får lov til at dyrke musikken fuldt ud. Det virker bare helt rigtigt for mig."

Se videoen med Steffen og bliv klogere!

Praktisk information

Kan jeg få SU?
Alt efter hvordan du vælger at sammensætte din uddannelse, og hvilken situation du i øvrigt står i, har du forskellige støttemuligheder. Læs mere om dem her.

Hvad koster det?
For hf-undervisningen skal du løbende betale deltagergebyr for de fag, du tilmelder dig. Betalingen sker til HF&VUC NORD. Obligatoriske fag (f.eks. dansk, engelsk, samfundsfag, historie, religion) koster 550 kr. pr. fag, mens enkelte valgfag koster 1400 kr. pr. fag. Du får deltagergebyret tilbage, når du har gennemført en hel hf-eksamen (det er altså en form for depositum). Læs mere om priser på fag under hf-enkeltfag - lige her

Musik og teater
For musik- og teaterundervisningen er der deltagerbetaling (som ved anden undervisning på de pågældende institutioner). Prisen er 1.100 kr. pr. måned eller i alt 11.000 kr. årligt.

Hvis du er 18 år og bosat i Aalborg Kommune, kan du få studierabat på 182 kr. om måneden eller 1820 kr. årligt.

Tager du en hel hf, får du deltagerbetalingen retur, når du har bestået eksamen, men kun for de fag, som optræder på dit eksamensbevis.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan tage hf-MusT i Aalborg.

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid, og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.