Hf Ergoterapeutpakken

Bliv klar til ergoterapeutuddannelsen på ét år
Drømmer du om at gøre en forskel for andre menneskers hverdagsliv og fremtid? Er du interesseret i sundhed og kroppens anatomi og fysiologi? Og vil du gerne hjælpe og rådgive andre med henblik på at få et bedre og lettere liv? Måske er dit drømmejob ergoterapeut.

Den eneste vej til et job som ergoterapeut er ergoterapeutuddannelsen. For at kvalificere dig til det, skal du have en ungdomsuddannelse. Før i tiden betød det, at du skulle have færdiggjort en 3-årig gymnasial ungdomsuddannelse eller en 2-årig hf-uddannelse. Men på HF&VUC NORD tilbyder vi en anden løsning, nemlig hf-ergoterapeutpakken, som kun tager et år for dig at færdiggøre.

Undervisning, der får drømmen om en ergoterapeutuddannelse til at lykkes
Det er ikke altid, at vi har tiden til at bruge den nødvendige tid på at sadle om i livet eller overskuddet til at starte helt forfra. Derfor kan en 1-årig hf-pakke være en udmærket ’smutvej’ til at søge ind på din drømmeuddannelse. Hf-ergoterapeutpakken giver dig adgang til at søge ind på ergoterapeutuddannelsen via kvote 2.

På HF&VUC NORD starter hold i august måned. Uddannelsen varer et år, og som kursist på hf-ergoterapeutpakken skal du tage 4 fag i løbet af et år. 

Vi har forskellige hf fagpakker med forskellige fag – læs mere om fagpakkerne her.

Fagene

Hf-ergoterapeutpakken består fagene:
• Dansk A
• Engelsk B
• Matematik B/Kemi B/Biologi B/Fysik B
• Samfundsfag C/Psykologi C

Alle fagene kvalificerer dig til at søge ind på ergoterapeutuddannelsen via kvote 2. Du vil opleve, at undervisningen gør dig rustet til at studere på ergoterapeutuddannelsen.

Fælles hverdag og drømme

På studiet vil du møde nye og spændende mennesker, men I har allerede en ting tilfælles, nemlig jeres drøm om at blive ergoterapeut og hjælpe mennesker med at løse problemer i deres dagligdag.

På studiet vil du stifte bekendtskab med ligesindede i forskellige aldersgrupper.


Du vil møde unge studerende, hvor dette er deres første uddannelse i livet, og du vil møde mennesker, der sadler om i livet grundet nye ambitioner, jobønsker eller lignende.

 

Klar til en fremtid som ergoterapeut

Med vores hf-fagpakke med fokus på ergoterapeut bliver du klar til at fortsætte din uddannelsesrejse efter kun ét år hos HF&VUC NORD. Du kan nemlig søge ind på ergoterapeutuddannelsen via kvote 2.

Uddannelsen til ergoterapeut tager 3½ år, og som færdiguddannet ergoterapeut vil du arbejde med borgers fysik og psyke og komme med løsningsforslag, som kan hjælpe dem i deres hverdag. Du kan arbejde som ergoterapeut i både den kommunale sektor eller i den private sektor. Eksempelvis på hospitaler, sygehuse, klinikker m.m.

Du har mulighed for at arbejde med alle typer af mennesker, men også mulighed for at specialisere dig og have et fokus på en specifik gruppe af mennesker. Dette kan eksempelvis være ældre mennesker eller børn og unge. Læs mere om uddannelsen som ergoterapeut her.

Har du brug for vejledning?

Har du spørgsmål til HF ergoterapeutpakken, som du mangler at få besvaret, er du velkommen til at booke en tid med en af vores dygtige studievejledere. De sidder altid klar til at hjælpe og besvare de spørgsmål, du sidder inde med.