Bliv klar til pædagoguddannelsen på ét år

Drømmer du om at arbejde med mennesker og udvikle kompetencer indenfor udvikling, trivsel og læring hos børn, unge og voksne? Og er en hverdag, hvor ingen dage ligner hinanden lige noget for dig? Så kan det godt tyde på, at dit drømmejob er pædagog.

For at starte på pædagoguddannelsen kræves en ungdomsuddannelse. Før i tiden betød det, at du skulle have færdiggjort en 3-årig gymnasial ungdomsuddannelse eller en 2-årig hf-uddannelse.

Men faktisk findes der en løsning, som kun tager 1 år, nemlig hf-pædagogpakken, som udbydes hos HF&VUC NORD. Vil du gerne være pædagog, så er en hf pakke ved HF&VUC NORD en god mulighed.

Oplagt til dig uden uddannelse eller som ønsker karriereskift
Det er ikke altid, at vi har tiden til at bruge den nødvendige tid på at sadle om i livet eller overskuddet til at starte helt forfra. Derfor kan en 1-årig hf-pakke være en udmærket ’smutvej’ til at søge ind på din drømmeuddannelse. Hf-pædagogpakken giver dig adgang til at søge ind på pædagoguddannelsen via kvote 2.

På HF&VUC NORD starter hold i januar og august, og ellers kan du starte online, når du vil. Som kursist på hf pædagogpakken skal du tage 4 fag. Starter du i august, kan du tage fagene på ét år - starter du på vinterstart i januar, tager forløbet 1½ år. Vinterstart er online eller i Aalborg eller Hjørring.

Vi har forskellige hf-fagpakker med forskellige fag – læs mere om fagpakkerne her.

Fagene

Fagene i hf-pædagogpakken er:
• Dansk A
• Engelsk B
• Samfundsfag C
• Et valgfag mere på C-niveau (fx. idræt, psykologi, musik eller filosofi)

Fagene er sammensat ud fra de niveauer, som kvalificerer dig til at søge ind på pædagoguddannelsen via kvote 2. Fagene og undervisningen vil klæde dig godt på til dit videre forløb på pædagoguddannelsen.

Hverdag sammen med andre ligesindede

På HF&VUC Nord møder du andre mennesker, som ligesom dig selv ønsker at opnå kvalifikationer til at søge adgang til en videregående uddannelse. Der er både unge, som ikke har gået på andre uddannelser forud for HF pædagogpakken, og lidt ældre mennesker, som måske har lavet et karriereskift eller som først senere i livet, er kommet i gang med at tage en uddannelse. Fælles for alle medstuderende er dog, at alle går på uddannelserne for at udvikle deres kompetencer og almene viden. På HF&VUC Nord vil du opleve et udviklende, mangfoldigt og behageligt studiemiljø, hvor vi altid har fagligheden i højsædet.

 

Endemålet er pædagoguddannelsen

Formålet ved at tage HF pædagogpakken er selvsagt at kvalificere dig til at komme ind på pædagoguddannelsen og i sidste ende opnå drømmen om at arbejde som pædagog. Uddannelsen tager 3½ år og tilbydes flere steder i Nordjylland, eksempelvis Hjørring, Thisted og Aalborg. Så som nordjyde har du mange muligheder for at læse på pædagoguddannelsen.

Som færdiguddannet kan du arbejde med flere forskellige fagområder eksempelvis i vuggestuer, børnehaver, børnehaveklasser, SFO’er, døgninstitutioner, fængsler, asylcentre, væresteder, ungdomspensioner, bofællesskaber, boligområder eller beskyttede værksteder.

Som pædagog skal du ikke udelukkende arbejde med børn og unge, men du har masser af muligheder for arbejde med eksempelvis utilpassede voksne eller voksne, som har brug for socialpædagoger eller handicappede, som har brug for støtte.

Læs mere om pædagoguddannelsen her.

Tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig hf pædagogpakken eller en af vores andre uddannelser, kan du gøre det i vores webshop. Er du i tvivl om noget, kan du kontakte en studievejleder - så kan de hjælpe dig med tilmeldingen.

Har du brug for vejledning?

Har du spørgsmål til HF pædagogpakken, som du mangler at få besvaret, er du velkommen til at booke en tid med en af vores studievejledere. De sidder altid klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål.