Hf-sygeplejerskepakken

Bliv klar til sygeplejerskeuddannelsen på ét år 
Betyder det noget for dig, at du skaber stor værdi for andre mennesker? Nyder du at vise omsorg for andre? Og søger du et job, hvor to dage sjældent er ens? Så kan det være, at du har en sygeplejerske i maven.

For at starte på professionsbacheloren i sygepleje, kræves det, at du har en ungdomsuddannelse.
Før i tiden betød det, at du skulle have færdiggjort en 3-årig gymnasial ungdomsuddannelse eller en 2. årig hf-uddannelse. Men der findes også en form for ’smutvej’, som kun tager ét år. Nemlig hf-sygeplejerskepakken, som udbydes hos HF&VUC NORD. Vil du gerne være sygeplejerske, så er en hf-fagpakke ved HF&VUC NORD en god mulighed for at blive klar til sygeplejerskeuddannelsen.

Skal du skifte spor eller starte på en frisk?
Der kan være mange grunde til, at du ønsker at starte på hf-sygeplejerskepakken. Måske er du ikke startet på en uddannelse endnu, eller måske er tiden til at starte på en frisk inden for et helt nyt fag.

På HF&VUC NORD har du mulighed for at sadle om eller starte på noget nyt. Og det bedste ved det hele er, at det kun tager et år at læse hf-enkeltfag til sygeplejerske, så du kan få adgang til at søge ind på uddannelsen via kvote 2.

I HF&VUC NORD starter vi hold i august og januar måned. Uddannelsen varer et år, og som kursist på HF sygeplejerskepakken skal du tage 4 fag i løbet af et år.

Vi har forskellige hf-fagpakker med forskellige fag – læs mere om fagpakkerne her.

Sammenhold og fælles drømme

Når du læser hf-sygeplejerskepakken vil du møde en masse mennesker, der ønsker at opnå kvalifikationer til at søge adgang til en videregående uddannelse. På HF&VUC NORD samles både unge og ældre mennesker om et mangfoldigt og udviklende studieliv med høj faglighed for øje. Her er plads til kursister, som endnu ikke har en uddannelse, men også til dem, der har brug for at skifte vej i livet.

Du kommer til at møde andre, der ligesom dig selv, ønsker at kvalificere sig til at søge adgang til drømmeuddannelsen. Flere oplever, at de får et særligt sammenhold, da de har den samme drøm om en fremtid som sygeplejerske.

Klar til en fremtid som sygeplejerske 

Hensigten ved at tage hf-sygeplejerskepakken er selvfølgelig at kvalificere dig til at komme ind på sygeplejerskeuddannelsen og derefter opnå drømmen om at arbejde som sygeplejerske. Sygeplejerskeuddannelsen tilbydes flere steder i hele Danmark. I Nordjylland kan du læse professionsbacheloren i Aalborg, Thisted og Hjørring. Uddannelsen tager 3½ år og er præget af flere praktikker, så du får en masse praktisk kunnen undervejs i studietiden.

Som færdiguddannet sygeplejerske har du en alsidig arbejdsdag, hvor arbejdet veksler mellem praktiske arbejdsopgaver såsom stuegang og udlevering af den rette medicin, samt råd og vejledning til patienter og pårørende. Netop omsorg og at skabe tryghed for patienterne og pårørende er en stor del af arbejdet som sygeplejerske.

Læs mere om sygeplejerskeuddannelsen her.

Har du brug for vejledning?

Har du spørgsmål til HF sygeplejerskepakken, som du mangler at få besvaret, er du velkommen til at booke en tid med en af vores studievejledere. De sidder altid klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål.