Hf+ i Aalborg

Vores hf+ er for dig, som har brug for lidt ekstra tid og plads til at tage en hf, fx fordi du har psykiske udfordringer som social angst eller ADHD. På vores hf+ tilrettelægges hf-undervisningen over 3 år, og du går i en klasse med mange forskellige kursister, der ligesom dig har brug for lidt ekstra tid og ro omkring dit uddannelsesforløb.

Ud over færre timer om ugen, så tilbydes du på hf+ kvalificeret mentorstøtte hele vejen igennem din uddannelse. Du tilbydes også undervisere med stor erfaring i arbejdet med kursister med funktionsnedsættelser, og du tilbydes et skolemiljø, hvor der er plads til alle.

Hf+ giver ligesom vores andre hf-linjer adgang til korte og mellemlange uddannelser og kan efter dit valg af fagpakke på sidste skoleår rettes specifikt mod en konkret uddannelsesretning. Med et supplerende overbygningsforløb kan du søge ind på flere universitetsuddannelser.

Tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig Hf+, kan du tilmelde dig via en studievejleder her. 

Book en studievejleder

Hvad koster det?

Uddannelsen er gratis – men du skal betale 500 kr. i kopiafgift. Der vil også være udgifter til en studietur på dit første eller andet år skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2000 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig eller 3-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Læs mere om hf+ uden for Aalborg her. 

Fag på hf+:

Obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, matematik C, naturvidenskabelig faggruppe, kultur- og samfundsfagsgruppe samt kunstnerisk fag på C-niveau.

Fagpakke: Her kan du vælge fra vores forskellige linjer fx fagpakken 'hf menneske og samfund' med samfundsfag B og psykologi C eller 'hf sundhed' med biologi eller kemi B og psykologi C.

Valgfag: Fx matematik B, samfundsfag B, religion B eller idræt B.

På hf+ får du:

En tilrettelæggelse, der er fleksibel i forhold til dine individuelle behov

Et klassemiljø, hvor vi værdsætter den forskellighed vores kursister kommer med

Special pædagogisk støtte (SPS) hvor din SPS-lærer har et særligt fokus på at
støtte din studiemæssige udvikling

Søg optagelse på Hf+

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf+ i kommentarfeltet på optagelse.dk.

Har du brug for vejledning?

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf+ i kommentarfeltet på optagelse.dk.