Supplerende overbygningsforløb til hf (SOF)

Vil du gøre din hf adgangsgivende til universitetet? På HF&VUC NORD kan du tage et overbygningsforløb til hf. Vi udbyder to forløb, der er rettet mod henholdsvis det humanistiske/samfundsvidenskabelige fakultet eller det naturvidenskabelige område.

Hvem kan optages?
Du skal have afsluttet og bestået din hf-eksamen for at kunne blive optaget på overbygningsforløbet til hf.

Hvad er et overbygningsforløb til hf?
Forløbet er for dig, der gerne vil tage en lang videregående uddannelse, og derfor har brug for en overbygning for at gøre din hf adgangsgivende til universitetet. Overbygningsforløbet er et halvårs forløb, der strækker sig fra august til december.

Vi udbyder forskellige overbygningsforløb:

 

• Humanistisk/samfundsvidenskabelig overbygning: Engelsk A, tysk B
- Udbydes i Aalborg

• Naturvidenskabelig overbygning: Matematik A, fysik B (bemærk at det er en forudsætning for optagelse, at du har afsluttet matematik B).
- Udbydes i Aalborg

• Fjernundervisning: Matematik B-A, engelsk B-A, fysik 0-B og tysk 0-B.
- Udbydes som fjernundervisning. Administreres i Aabybro. 

Vær opmærksom på at flere lange videregående uddannelser har adgangskrav, der forudsætter, at du udover overbygningen har bestemte fag og niveauer med som en del af din hf. Læs mere om adgangskrav til de forskellige lange videregående uddannelser på www.ug.dk/adgangskortet

Joy, 25 år

”Dem, der går på VUC, har været ude at mærke livet. Det er voksne mennesker, man går i klasse med, og det gør det bare så rart at komme i skole hver dag. Man har respekt for hinanden her - og accepterer hinandens forskelligheder. Man skal ikke være en masse. Man skal bare være sig selv.”

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid, og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.