Øget fokus på IT-færdigheder hjælper ledige i Jammerbugt kommune

Øget fokus på IT-færdigheder hjælper ledige i Jammerbugt kommune

 September 2021.

Alle sidder dybt koncentreret. Enten med en tablet i hånden eller foran en computer. Emil Bech Jensen som er underviser på kurset har lige givet kursisterne en ny opgave, som de alle ivrigt går i gang med at løse. Læringskurven er stejl, men humøret er højt og der bliver arbejdet hårdt.

”Vi har lært en masse om Google og dens funktioner; Gmail, kalender, Docs, Sheets, Chrome. Ting som man aldrig har lært, når man er i min alder”, udtaler Charlotte, der er en af kursets 12 kursister, der har det til fælles, at de alle sammen er +50 år og pt. står uden arbejde.

Jobcenter Jammerbugt har sammen med HF&VUC NORD etableret kurset, der strækker sig over en uge. Forløbet er igangsat for at imødekomme arbejdsgivernes efterspørgsel på IT-færdigheder.

”Vi på 50+ bliver tit valgt fra pga. vores alder. Nu kan vi tilføje lidt ekstra til cv’et – grundlæggende it-kendskab, som mange arbejdspladser ’forventer’ man har”, fortæller Charlotte, der har været rigtig glad for kurset. En anden kursist, Janne, supplerer: ”Jeg kan bruge mine nye kompetencer i forbindelse med ansøgninger, og nu har jeg et større overblik og en bedre forståelse for, hvordan programmerne bruges og hvordan de taler sammen”, og forsætter: ”Det har været nogle virkelig gode lærere og en god undervisning.”

Hos Jobcenter Jammerbugt kan man også se fordelen i at tilbyde IT-kurser til sine ledige borgere: ”Ved at styrke borgernes IT-færdigheder, giver vi dem nogle ekstra strenge at spille på i forbindelse med deres ansøgninger, og samtidig bliver de mere selvkørende i brugen af fx Jobnet. Det er en win-win situation”, fortæller Merethe Carlsen, der er personlig jobformidler på Jammerbugt Jobcenters særligt indsats for målgruppen 50+. 

At forløbet har været en succes, afspejles også i evalueringen. Alle deltagere har svaret JA til spørgsmålet om de ønsker et nyt forløb. Derfor gentager Jobcenter Jammerbugt og HF&VUC NORD succesen til november.