Asfaltskolen: Her udnyttes vinterhalvåret til at opkvalificere medarbejdernes kompetencer

Asfaltskolen: Her udnyttes vinterhalvåret til at opkvalificere medarbejdernes kompetencer

På Asfaltskolen lægger de ikke asfalt som navnet hentyder. Nej, her udnyttes de stille vintermåneder til at opkvalificere medarbejdernes kompetencer via uddannelse. Asfaltfirmaet Colas er en af de virksomheder, som har sendt sine medarbejdere til undervisning hos HF&VUC NORD. Undervisningen foregår som FVU-læs, FVU-mat og FVU-Digital, og har til formål at styrke medarbejdernes basale færdigheder inden for dansk, matematik, og IT. 11 medarbejdere fra Colas har netop færdiggjort et 6 uger langt forløb, inden de igen er klar til at blive sluppet løs på de danske veje. 

Gladere og dygtigere medarbejdere
Stine Nicholson, HR Business Partner hos Colas, synes at Asfaltskolen er et super initiativ i en periode, hvor medarbejderne alternativt skulle hjemsendes, da de kolde vintermåneder jo ikke tillader at lægge asfalt på vejene.

”Vi oplever at vores medarbejdere får opkvalificeret nogle helt basale færdigheder, som gør dem mere selvsikre og som gavner dem i deres daglige arbejde hos os såvel som i deres private liv. Ved at få opkvalificeret deres faglige kompetencer, får vi både dygtigere og gladere medarbejdere, og det ser vi stor værdi i,” siger Stine Nicholson.

Hun fortæller, at medarbejderne hos Colas har været glade for deres tid på Asfaltskolen. De føler alle, at de har lært noget nyt, som de kan viderebringe til deres daglige arbejde. Og så har kammeratskabet været helt i top. Det har betydet meget for dem, at det er noget, de har kunnet gøre sammen.

Opkvalificering er nødvendig
Simon Mou Skogberg, Chef for Erhverv og Uddannelse, mener at opkvalificering af ufaglærte medarbejdere er helt essentiel for vores samfund, og hvorfor ikke udnytte perioder, som ellers ville have resulteret i hjemsendelse, til at få styrket sine medarbejderes faglighed.

”Ved at opkvalificere medarbejderne er vi bedre rustet til de forandringer, som det danske arbejdsmarked hele tiden påvirkes af. Vi giver medarbejderne nogle kompetencer, som gør deres hverdag nemmere – både på jobbet og i fritiden. Ligeledes får virksomhederne dygtigere medarbejdere retur. Opkvalificering gavner både virksomhed, medarbejder og vores samfund,” afslutter Simon.