Succes med danskkursus hos Sæby Fiskeindustri A/S

Vi har været et smut forbi Sæby Fiskeindustri A/S og talt med HR-ansvarlig, Hanne Erlendsson, om deres erfaringer med at tilbyde danskundervisning, via os, til deres internationale medarbejdere både i og uden for arbejdstiden.

💬 "𝗩𝗶 𝗳å𝗿 𝗻𝗼𝗴𝗲𝘁 𝘂𝗱 𝗮𝗳 𝗱𝗲𝘁, 𝗳𝗼𝗿𝗱𝗶 𝘃𝗶 𝗷𝗼 𝘀𝗲𝗹𝘃𝗳ø𝗹𝗴𝗲𝗹𝗶𝗴 𝗹ø𝗳𝘁𝗲𝗿 𝘃𝗼𝗿𝗲𝘀 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗸𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗲𝗻𝗰𝗲𝗺æ𝘀𝘀𝗶𝗴𝘁, 𝗼𝗴 𝗱𝗲𝘁 𝗲𝗿 𝗷𝗼 𝗱é𝗿, 𝗵𝘃𝗼𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝗲𝗿 𝘃𝗶𝗴𝘁𝗶𝗴𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝘀, 𝗺𝗲𝗻 𝗶 𝗳𝗼𝗿𝗵𝗼𝗹𝗱 𝘁𝗶𝗹 𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝘀𝗺𝗶𝗹𝗷ø𝗲𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗹𝗹𝗲𝗺 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗿𝗯𝗲𝗷𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝗹𝗶𝗴𝗲𝘀å 𝘃𝗶𝗴𝘁𝗶𝗴𝘁 [...], 𝗳𝗼𝗿𝗱𝗶 𝘁𝗿𝗶𝘃𝘀𝗲𝗹 𝗱𝗲𝘁 𝗲𝗿 𝘀å 𝘀𝘁𝗼𝗿 𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗹 𝗮𝗳 𝗱𝗲𝘁 𝗮𝘁 𝗵𝗮𝘃𝗲 𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗱 𝘃𝗶𝗿𝗸𝘀𝗼𝗺𝗵𝗲𝗱.", fortæller hun blandt andet.

Forløbet blev tilrettelagt således, at medarbejderne fik en uge fri fra produktionen, hvor de i stedet modtog danskundervisning. Efterfølgende var interessen for mere undervisning så stor, at der blev oprettet danskundervisning på arbejdspladsen efter arbejdstid, hvor vi hos HF&VUC NORD stiller med en underviser, og hvor medarbejderne frit kan deltage.

For Sæby Fiskeindustri har det været vigtigt at højne danskniveauet hos medarbejderne for blandt andet at sikre, at den interne kommunikation forløber mere glidende og derved gør arbejdsopgaverne lettere for medarbejderne - fx når der skal gives besked til en smed eller elektriker fra teknisk afdeling via telefonen, som du også kan høre Hanne fortælle om i videoen.

Det er dog ikke kun danskniveauet, der er steget, det er trivslen blandt medarbejderne også. De har fået mulighed for at møde hinanden i en anden setting og deres sociale relationer er blevet styrket. Det mærkes på trivslen blandt medarbejderne.