9. og 10. klasse

9. og 10. klasse hedder på VUC Almen voksenuddannelse (AVU) og er et tilbud til voksne. Det er til dig, der aldrig fik folkeskolens afgangseksamen eller dig, der gerne vil forbedre dig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau.

Med en eksamen på 9. og 10. klasses niveau kan du læse videre på en erhvervsuddannelse eller på hf, og du kan kombinere fagene, som du har lyst til – eller brug for.

Du kan tage 9. og 10. klasse som enkeltfag og som fjernundervisning.

Hvad koster det?
Når du vil tage en 9. eller 10. klasse, skal du betale for de fag, du deltager i. Du kan se en prisliste over fagene ved at klikke her. Er du pensionist, eller har du allerede en videregående uddannelse, så gælder andre priser. Kontakt studievejledningen for at høre nærmere.

Kan jeg få SU?
9./10. klasse (AVU) på VUC er et SU-berettiget uddannelsestilbud. Det betyder, at du kan få SU, hvis du er tilmeldt og deltager i et forløb med mindst 23 lektioner om ugen. Der gælder særlige regler, hvis du har børn.

Alt efter hvordan du vælger at sammensætte din uddannelse, og hvilken situation du i øvrigt står i, har du forskellige støttemuligheder. Læs mere om dem her.

Fremtidsmuligheder
Med en 9. eller 10. klasse får du adgang til mange uddannelser – og bedre jobmuligheder. Du kan også bruge din eksamen, hvis du vil videre på hf. 

Du kan tage 9. og 10. klasse på alle HF&VUC NORD’s undervisningssteder.

Vi har forskellige og spændende 9./10. klasseretninger, hvor du kan tone din uddannelse i den retning, du ønsker. Scroll ned på siden, og find det tilbud, der passer bedst til dig.

 

Adgangskrav til 9. og 10. klasse

Normalt skal du være minimum 25 år. Hvis du er under 25 år og ønsker at tage 9. eller 10. klasse på VUC, skal du leve op til ét af nedenstående kriterier:

 

  • Du er selvforsørgende og arbejder minimum 20 timer om ugen
  • Du har gennemført en ungdomsuddannelse, men ønsker faglig opkvalificering 
  • Du er i gang med en ungdomsuddannelse, men har behov for supplerende AVU-fag
  • Du er på barsel og ønsker at følge enkelte AVU-fag
  • Du tager hf-enkeltfag, men har behov for faglig opkvalificering inden for et enkelt AVU-fag for at komme i mål med din hf

Mød kursisterne

Kasper, 22 år

"Jeg har brug for 10.klasse for at komme ind på Medieskolerne i Viborg. 9.klasse er ikke nok til at opfylde optagelseskravene. Så jeg har brug for den her mulighed for at kunne komme videre til mit drømmestudie."

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.