Spring til hovedindhold

Indfødsretsprøven

Information om indfødsretsprøven

Få mere at vide

Indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven af 2015 er en prøve om danske samfundsforhold og om dansk kultur og historie, som man skal bestå for at få dansk statsborgerskab.

Foruden Indfødsretsprøven skal man opfylde de øvrige betingelser for at få dansk statsborgerskab.

Læs mere om betingelserne for at få dansk statsborgerskab.

Indfødsretsprøven erstatter Statsborgerskabsprøve, som blev afholdt for sidste gang i december 2015 og erstattes af Indfødsretsprøven af 2015.

Hvis man allerede har bestået den nu afskaffede Særlige Indfødsretsprøve ved prøveterminerne fra december 2008 til og med december 2013, opfylder man betingelsen om dokumentation for bestået Indfødsretsprøve af 2015. Man vil derfor ikke skulle bestå Indfødsretsprøven af 2015, hvis man har bestået den Særlige Indfødsretsprøve.

Læs information til prøvedeltagere (om prøvens form og indhold mv.)

 

Selve prøven

Alle udlændinge, som har ansøgt om eller vil ansøge om dansk statsborgerskab, kan gå op til prøven. Man behøver altså ikke først at have ansøgt om dansk statsborgerskab.

Prøven afholdes to gange om året, herunder sommer og vinter. Dato for tilmelding til og afholdelse af næste prøve kan du se her.

Når man tilmelder sig til prøven, skal man betale et gebyr til prøveafholderen på 815 kr.

Der afholdes ikke sygeprøve. Hvis man bliver syg, må man derfor vente og tilmelde sig den næste prøve. Man vil skulle betale et nyt gebyr.