Eksamen på hf

På hf får du ikke årskarakterer, men på hvert semester vil din lærer tale med dig om, hvordan det går i det enkelte fag. Samtalen vil handle om dit standpunkt, de faglige mål, din deltagelse og dit engagement i undervisningen.

Hvert fag afsluttes med eksamen – enten mundtlig, skriftlig eller begge dele. Du har mulighed for at deltage i eksamenstræning, der både støtter dig inden de enkelte eksaminer og i dit videre studieliv.

Selvstudium
På hf-enkeltfag har du også mulighed for at blive indstillet til eksamen uden at gå til undervisning. For at gøre det skal du udarbejde et eksaminationsgrundlag, som opfylder kravene i de enkelte fags læreplaner. Nogle fag kræver laboratorieøvelser, som du skal deltage i inden eksamen.

Du skal tale med en studievejleder, hvis du ønsker selvstudie eller vil høre mere om det. 

Eksamensregler
Reglerne for prøver og eksamen i gymnasiet, hf og AVU fastsættes af Undervisningsministeriet i bekendtgørelser. Her er ”Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser”, den vigtigste.

Du kan læse dem på www.retsinformation.dk

Derudover laver skolerne selv visse regler - fx om brug af computer til skriftlige prøver og eksamen og om korrekt adfærd ved skriftlige prøver og eksamen. Du kan læse HF&VUC NORDs eksamensregler lige her

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid, og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.