Eksamen på hf

På hf får du ikke årskarakterer, men på hvert semester vil din lærer tale med dig om, hvordan det går i det enkelte fag. Samtalen vil handle om dit standpunkt, de faglige mål, din deltagelse og dit engagement i undervisningen.

Hvert fag afsluttes med eksamen – enten mundtlig, skriftlig eller begge dele. Du har mulighed for at deltage i eksamenstræning, der både støtter dig inden de enkelte eksaminer og i dit videre studieliv.

Selvstudium
På hf-enkeltfag har du også mulighed for at blive indstillet til eksamen uden at gå til undervisning. For at gøre det skal du udarbejde et eksaminationsgrundlag, som opfylder kravene i de enkelte fags læreplaner. Nogle fag kræver laboratorieøvelser, som du skal deltage i inden eksamen.

Du skal tale med en studievejleder, hvis du ønsker selvstudie eller vil høre mere om det. 

Eksamensregler
Reglerne for prøver og eksamen i gymnasiet, hf og AVU fastsættes af Undervisningsministeriet i bekendtgørelser. Her er ”Bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser”, den vigtigste.

Du kan læse dem på www.retsinformation.dk

Derudover laver skolerne selv visse regler - fx om brug af computer til skriftlige prøver og eksamen og om korrekt adfærd ved skriftlige prøver og eksamen. Du kan læse HF&VUC NORDs eksamensregler lige her

Mundtlig eksamen maj/juni 2022

Her ligger undervisningsbeskrivelser for hold, som har været særlig påvirket af Covid-19 i skoleåret 2020/21 og 2021/22.

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid, og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.