Hf Aktiv

Hf Aktiv er for dig, der lærer gennem aktivitet og ved at være sammen med andre. Hf Aktiv er fyldt med spændende oplevelser, og undervisningen foregår både i klasselokalet og ude i byen eller naturen.

Med en hf Aktiv får du adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser som fx fysioterapeut eller lærer, og med et supplerende fag får du adgang til universitetsuddannelser som fx idræt eller sundhedsteknologi.

På hf Aktiv møder du kursister og undervisere, der ligesom dig prioriterer at komme ud og gøre ting i fællesskab. Udover at den daglige undervisning ofte er flyttet ud i byrummet eller til den lokale skov eller vandløb, vil der også være en længere tur ud af huset ca. hver anden måned, hvor vi over en eller flere dage flytter undervisningen til forskellige steder i Nordjylland, Danmark eller til udlandet.

Optagelse på Hf Aktiv
Du søger om optagelse på www.optagelse.dk. NB: Du skal ikke angive Hf-linje ved ansøgningen. Valg af linje sker i slutningen af 1. hf, da de er en del af dit skema på 2. år af Hf. 

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis. Der vil være mindre udgifter til en introtur, ekskursioner og en studietur på dit første eller andet skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2500 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan tage hf Aktiv i Aalborg.

Fag på hf Aktiv:

- Obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, matematik C, naturvidenskabelig faggruppe, kultur- og samfundsfaggruppe samt idræt eller et kunstnerisk fag på C-niveau

- Fagpakke: Fx Biologi B og psykologi C eller samfundsfag B og psykologi C

- Valgfag: Fx matematik B, samfundsfag B, idræt B eller religion B

På hf Aktiv får du:

- En hverdag hvor du får din uddannelse i hus, mens du lærer gennem et aktivt fællesskab.

- Ture og ekskursioner ud af huset fx introtur, kanotur og studierejse til Berlin.

- En undervisning som har fokus på det sunde og aktive liv - måde mentalt og fysisk.

Søg optagelse på hf Aktiv

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf Aktiv i kommentarfeltet på optagelse.dk.

Tilmeldingen åbner den 15. januar 2024.

Har du brug for vejledning?

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.