Hf Bæredygtighed

Hf Bæredygtighed er for dig, der interesserer dig for mange aspekter af bæredygtighed, og som gerne vil blive klogere på forskellige former for bæredygtighed indenfor fx miljø og klima, økologi, forbrugskultur og social bæredygtighed.

Uddannelsen giver dig adgang til korte og mellemlange uddannelser som fx uddannelser indenfor energi, miljø og innovation, og med et supplerende overbygningsforløb får du adgang til universitetsuddannelser som fx arkitektur og design og ingeniøruddannelser indenfor bæredygtighed.

Optagelse på Hf Bæredygtighed
Du søger om optagelse på www.optagelse.dk. NB: Du skal ikke angive Hf-linje ved ansøgningen. Valg af linje sker i slutningen af 1. hf, da de er en del af dit skema på 2. år af Hf. 

 

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis. Der vil være mindre udgifter til en introtur, ekskursioner og en studietur på dit første eller andet skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2500 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan tage hf Bæredygtighed i Aalborg.

Fag på hf Bæredygtighed:

- Obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, matematik C, naturvidenskabelig faggruppe, kultur- og samfundsfaggruppe samt design C

- Fagpakke: Fx Design B og psykologi C eller samfundsfag B og psykologi C

- Valgfag: Fx matematik B, samfundsfag B, idræt B eller religion B

På bæredygtighedslinjen får du:

- En aktiv skoledag med fokus på læring gennem kreativitet og tværfaglighed

- Besøg hos og samarbejde med lokale og regionale aktører på bæredygtighedsområdet

- Engagerede medkursister og undervisere med samme lyst som dig til at dykke mere ned i arbejdet med bæredygtighed

Du vil en stor del af tiden arbejde tværfagligt og med udgangspunkt i at være undersøgende og opsøgende. Noget af tiden arbejder du projektorienteret - ofte i samarbejde med lokale aktører. Undervisningen foregår i klasselokalet men også aktivt og ude i samfundet, hvor vi fx besøger forskellige aktører, der arbejder med bæredygtighed.

Søg optagelse på hf Bæredygtighed

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf Bæredygtighed i kommentarfeltet på optagelse.dk.

Tilmeldingen åbner den 15. januar 2024.

Har du brug for vejledning?

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.