Hf Ordblind

Uddannelsen strækker sig over 3 år, så der er masser af tid til både faglig udvikling og støttetimer tilpasset ordblindebehov. Som elev på Hf Ordblind er du en del af en klasse med andre ordblinde og undervises af lærere med stor viden om ordblindhed. Det er en hf-uddannelse af samme høje kvalitet som andre, bare tilpasset til dine behov som ordblind.

Hf Ordblind giver dig adgang til korte og mellemlange uddannelser. Med et supplerende overbygningsforløb kan du søge ind på en række universitetsuddannelser.

Et trygt studiemiljø med ligesindede
På Hf Ordblind deler du klasse med andre ordblinde. Du bliver samtidig en naturlig del af fællesskabet på skolen med arrangementer, foredrag og meget mere. Her kan du studere i trygge omgivelser sammen med ligesindede.

 

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis. Der vil være mindre udgifter til en introtur, ekskursioner og en studietur på dit første eller andet skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2500 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig eller 3-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan gå på Hf Ordblind hos os i Aalborg og Hjørring. 

Nanna læser den 3-årige Hf Ordblind på HF&VUC NORD. Hør hende fortælle om det særlige ved hendes uddannelse, om hverdagen og det sociale fællesskab i klassen.

Fag på hf for ordblinde

- Obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, matematik C, naturvidenskabelig faggruppe, kultur- og samfundsfagsgruppe samt kunstnerisk fag på C-niveau.

- Fagpakke: Fx Samfundsfag B og psykologi C eller biologi B og idræt C

- Valgfag: Fx matematik B, samfundsfag B, religion B eller idræt B.

På hf for ordblinde får du:

- En hverdag tilrettelagt dig med læse- og skrivevanskeligheder med de hjælpemidler, du har brug for.

- Mulighed for små hold med ordblindeundervisning, der tager udgangspunkt i egne skriftlige afleveringer og tekster fra hf-fagene.

Søg optagelse på hf Ordblind

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf Ordblind i kommentarfeltet på optagelse.dk.

Har du brug for vejledning?

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.