Hf Ordblind

Vores hf for ordblinde er for dig med læse- og/eller skrivevanskeligheder. Uddannelsen er tilrettelagt over 3 år, så der er ekstra god tid til det faglige foruden ordblindeundervisning og støttetimer. Som ordblindeelev tager du din hf i en klasse med andre med ordblindhed og har undervisere, der har særlig viden om ordblindhed. Det er en hf med samme kvalitet og faglige niveau - bare tilrettelægt for dig med ordblindhed.

Hf Ordblind giver dig adgang til korte og mellemlange uddannelser og kan efter dit valg af fagpakke på sidste skoleår rettes specifikt mod en konkret uddannelsesretning. Med et supplerende overbygningsforløb kan du søge ind på flere universitetsuddannelser.

Et trygt studiemiljø med ligesindede
Vi vægter det sociale miljø højt her hos os. Du kommer til at gå i klasse sammen med andre med ordblindhed, men bliver samtidig en naturlig del af de øvrige hf-linjer og uddannelser på adressen i forhold til sociale arrangementer, foredrag og lignende. 

 

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis – men du skal betale 500 kr. i kopiafgift. Der vil også være udgifter til en studietur på dit første eller andet år skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2000 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støttemuligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig eller 3-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Søger du om optagelse direkte efter 9. eller 10. kl., kan vi tilbyde Hf Ordblind i Aalborg og Hjørring. Har du har været ude af grundskolen i minimum ét år, kan vi tilbyde et hf-forløb for ordblinde i både Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Aabybro, Hobro og Aars. Vores studievejledere står klar til at hjælpe dig med, hvilken hf-uddannelse der er den rette for dig.

Fag på hf for ordblinde

- Obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, matematik C, naturvidenskabelig faggruppe, kultur- og samfundsfagsgruppe samt kunstnerisk fag på C-niveau.

- Fagpakke: Her kan du vælge fra vores forskellige linjer fx fagpakken 'hf menneske og samfund' med samfundsfag B og psykologi C eller 'hf sundhed' med biologi eller kemi B og psykologi C.

- Valgfag: Fx matematik B, samfundsfag B, religion B eller idræt B.

På hf for ordblinde får du:

- En hverdag tilrettelagt dig med læse- og skrivevanskeligheder med de hjælpemidler, du har brug for.

- Mulighed for små hold med ordblindeundervisning, der tager udgangspunkt i egne skriftlige afleveringer og tekster fra hf-fagene.

Søg optagelse på hf Ordblind

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf Ordblind i kommentarfeltet på optagelse.dk.

Har du brug for vejledning?

Du søger om optagelse via www.optagelse.dk. Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen, er du altid velkommen til at kontakte vores studievejledning, som står klar til at hjælpe.

Husk at angive Hf Ordblind i kommentarfeltet på optagelse.dk.