Hf for ordblinde - 2 år

Hvis du er ordblind, kan du tage en hf-uddannelse som et særlig tilrettelagt forløb. Din hf-eksamen vil være på samme niveau og af samme kvalitet som en almindelig hf, men du vil blive undervist af lærere, som vil tage særligt hensyn til, at du er ordblind, og som vil målrette undervisningen til ordblinde.

Hf for ordblinde er som udgangspunkt 2-årig, men du får som ordblind mulighed for at tage den over 3 år. Derudover får du bl.a. en it-startpakke med særlige programmer til din pc, du kan låne udstyr, der kan scanne tekster, og du vil få adgang til Nota.

Du får også ordblindeundervisning i mindre grupper i både dansk og engelsk. Til eksamen får du forlænget forberedelsestid og mulighed for at bruge dine hjælpemidler.

Hvad koster det?
Uddannelsen er gratis – men du skal betale 500 kr. i kopiafgift. Der vil også være udgifter til en studietur på dit første eller andet år skoleår. Studieturen er en del af hf-uddannelsen, og du skal forvente en udgift på ca. 2000 kr.

Kan jeg få SU?
Du kan søge SU, hvis du er over 18 år. Du søger selv via www.su.dk.

Du kan også læse mere om dine støtte muligheder her.

Fremtidsmuligheder
Hvad kan du bruge en 2-årig eller 3-årig hf til? Find ud af det ved at læse mere på Adgangskortet.

Du kan tage hf for ordblinde i Aalborg.

Praktisk information

  • Når du er optaget på HF særligt tilrettelagt for ordblinde, søger vi om en it-startpakke, som indeholder programmer, du kan bruges på din egen pc. Derudover låner du udstyr, der kan scanne tekster, så de kan oplæses af dine programmer.
  • Du vil få adgang til Nota, hvor undervisningsmateriale er tilgængelig i digital form. 
  • En eller flere af dine undervisere vil være uddannede læsevejledere. 
  • Vores læsevejledere vil undervise dig i brugen af relevante programmer mm, som du har brug for til at kunne læse og skrive i alle fag. 
  • Du vil modtage ordblindeundervisning i mindre grupper i dansk og engelsk. 
  • Du vil få forlænget tid til eksamen og mulighed for at bruge dine hjælpemidler til eksamen.

Mød kursisterne

Karoline, 18 år

"I folkeskolen følte jeg mig ret alene med det. Så det er helt klart fedt at være en del af en klasse nu, hvor vi er en gruppe, der er ordblinde."

Har du brug for vejledning?

Vores studievejledere er altid klar til at hjælpe! Book en tid og bliv klogere på, hvilken uddannelse der passer til dig.