Hf Bioanalytiker

Bliv klar til bioanalytikeruddannelsen på ét år
Drømmer du om at analysere biologisk materiale fra mennesker - fx blod-, celle- og vævsprøver? Er du interesseret i prøvetagning og funktionsundersøgelser på patienter? Måske er dit drømmejob bioanalytiker.

 

 

 

Undervisning, der får drømmen om en bioanalytikeruddannelse til at lykkes
Det er ikke altid, at vi har tiden til at bruge den nødvendige tid på at sadle om i livet eller overskuddet til at starte helt forfra. Derfor kan en 1-årig hf-pakke være en udmærket ’smutvej’ til at søge ind på din drømmeuddannelse. Hf-bioanalytikerpakken giver dig adgang til at søge ind på bioanalytikeruddannelsen via kvote 2.

På HF&VUC NORD starter hold i januar og august, og ellers kan du starte online, når du vil. Som kursist på hf bioanalytikerpakken skal du tage 4 fag. Starter du i august, kan du tage fagene på ét år - starter du på vinterstart i januar, tager forløbet 1½ år. Vinterstart er online eller i Aalborg eller Hjørring.

Vi har forskellige hf fagpakker med forskellige fag – læs mere om fagpakkerne her.

Fagene

Hf bioanalytikerpakken består fagene:
• Dansk A
• Engelsk B
• Matematik C
• Biologi C
• Kemi C

Alle fagene kvalificerer dig til at søge ind på bioanalytikeruddannelsen via kvote 2. Du vil opleve, at undervisningen gør dig rustet til at studere på bioanalytikeruddannelsen.

Fælles hverdag og drømme

På studiet vil du møde nye og spændende mennesker, men I har allerede en ting tilfælles - nemlig jeres drøm om at blive bioanalytiker.

På studiet vil du stifte bekendtskab med ligesindede i forskellige aldersgrupper.


Du vil møde unge studerende, hvor dette er deres første uddannelse i livet, og du vil møde mennesker, der sadler om i livet grundet nye ambitioner, jobønsker eller lignende.

 

Klar til en fremtid som bioanalytiker

Med vores hf-fagpakke med fokus på bioanalytiker bliver du klar til at fortsætte din uddannelsesrejse efter kun ét år hos HF&VUC NORD. Du kan nemlig søge ind på bioanalytikeruddannelsen via kvote 2.

Uddannelsen til bioanalytiker tager 3½ år, og som færdiguddannet bioanalytiker vil du arbejde med at analysere og undersøge humanbiologisk materiale. Det kan fx være analyse af biokemiske markører i blodprøver, identifikation af cancer i celle- og vævsprøver eller scanninger af det hele menneske.

Du kan arbejde som bioanalytiker på laboratoriemedicinske afdelinger på sygehuse, i lægepraksisser, forskningslaboratorier eller inden for medicinindustrien.

Læs mere om bioanalytikeruddannelsen her.

Tilmelding

Hvis du ønsker at tilmelde dig hf bioanalytikerpakken eller en af vores andre uddannelser, kan du gøre det i vores webshop. Er du i tvivl om noget, kan du kontakte en studievejleder - så kan de hjælpe dig med tilmeldingen.

Har du brug for vejledning?

Har du spørgsmål til HF bioanalytikerpakken, som du mangler at få besvaret, er du velkommen til at booke en tid med en af vores dygtige studievejledere. De sidder altid klar til at hjælpe og besvare de spørgsmål, du sidder inde med.