Indfødsretsprøven
Indfødsretsprøven af 2015 er en prøve om danske samfundsforhold og om dansk kultur og historie, som man skal bestå for at få dansk statsborgerskab.
Foruden Indfødsretsprøven skal man opfylde de øvrige betingelser for at få dansk statsborgerskab.
Læs mere om betingelserne for at få dansk statsborgerskab.
Indfødsretsprøven erstatter Statsborgerskabsprøve, som blev afholdt for sidste gang i december 2015 og erstattes af Indfødsretsprøven af 2015.
Hvis man allerede har bestået den nu afskaffede Særlige Indfødsretsprøve ved prøveterminerne fra december 2008 til og med december 2013, opfylder man betingelsen om dokumentation for bestået Indfødsretsprøve af 2015. Man vil derfor ikke skulle bestå Indfødsretsprøven af 2015, hvis man har bestået den Særlige Indfødsretsprøve.
Læs information til prøvedeltagere (om prøvens form og indhold mv.)
Alle udlændinge, som har ansøgt om eller vil ansøge om dansk statsborgerskab, kan gå op til prøven. Man behøver altså ikke først at have ansøgt om dansk statsborgerskab.
Prøven afholdes to gange om året, herunder sommer og vinter. Dato for tilmelding til og afholdelse af næste prøve kan du se her.
Når man tilmelder sig til prøven, skal man betale et gebyr til prøveafholderen på 815 kr.
Der afholdes ikke sygeprøve. Hvis man bliver syg, må man derfor vente og tilmelde sig den næste prøve. Man vil skulle betale et nyt gebyr.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os:
HF&VUC NORD, Aabybro
Teknologiparken 1B, 9440
Tlf.: 99 300 600
Mail: vuc@hfvucnord.dk
Forberedelse til prøven
Ministeriet har offentliggjort et læremateriale, som kan bruges til at forberede sig til indfødsretsprøven af 2015.
Prøven er en multiple choice-test og består af i alt 40 spørgsmål, hvoraf fem spørgsmål vedrører aktuelle forhold og begivenheder i det danske samfund. Lærematerialet til prøven vil danne grundlag for de øvrige 35 spørgsmål.
Hent læremateriale til indfødsretsprøven af 2015 (pdf)
Læremateriale til indfødsretsprøven af 2015 (tekst som pdf-fil med lyd)
Bemærk: Lyden virker bedst, hvis man gemmer materialet på sin computer og åbner det via Acrobat.
På internettet kan der optræde sider, som indeholder spørgsmål, der angiveligt stilles til indfødsretsprøven af 2015. På disse sider gives der også mulighed for at tage en prøve og få oplyst, om besvarelsen er korrekt. Vær opmærksom på, at der ikke er tale om officielle hjemmesider, og at indholdet af sådanne sider ikke kan anvendes som alternativ til lærematerialet til forberedelse til indfødsretsprøven af 2015.
Legitimation
For at kunne deltage i Statsborgerskabsprøven skal man medbringe legitimation med foto.